HOME
contact
NIEUWS
Artwork
 
Kees van der Velden
Nijenheim 8717
3704 TK Zeist

T 030 6993669
Neem contact op via het formulier
Of stuur een e-mailbericht

KvK: 30180178
BTW: NL168543345B03

Rabo 3951.91.416
 
KUNSTupdates op Instagram
Artikel in De Nieuwsbode
In de media:

WEBSITE VOOR EN DOOR VEENENDALERS

Eerste Cultuurprijs voor Kees van der Velden
(Bron: Veenendaals Krant, 18 sept. '02)

VEENENDAAL - In het gemeentehuis, waar ze zelf tot voor kort als PvdA-raadslid menig pleidooi voor cultuur hield, mocht Susanne van Els maandagavond de eerste Veenendaalse Cultuurprijs uitreiken. Omdat ze er zelf het initiatief voor had genomen. De prijs met een waarde van vijfduizend gulden ging naar Kees van der Velden. Zijn bekroonde idee is een website (www.veenendaalvoorveenendaal.nl) waarin elke inwoner van Veenendaal een pagina mag gebruiken om iets dat voor of haar van belang is op kwijt te kunnen. De site is bedoeld voor persoonlijke uitingen over bijvoorbeeld hobbies, interesses, zelf gemaakte gedichten of reisverslagen. Het idee is volgens de jury laagdrempelig, origineel en heeft een stimulerend effect.

Van der Velden heeft als begin vier digitale pagina's gemaakt, onder meer met multiculturele recepten. Veenendalers kunnen dus zelf pagina's toevoegen of informatie aanleveren waarvan pagina's worden gemaakt. De prijswinnaar is ook professioneel bezig met het maken van websites, met name voor het midden- en kleinbedrijf. "Ik maak goedkope sites. De commercie heeft zich de digitale wereld toegeëigend, maar internet is van deze tijd en moet voor iedereen toegankelijk zijn."Het gaat erom wat mensen beweegt, dat is ook cultuur. Hun kennis, hun hobbies. Het sparen van postzegels is in feite ook cultuur." Wie een bijdrage heeft kan een e-mail sturen naar: info@veenendaalvoorveenendaal.nl.
En mooi getypt op papier kan een bijdrage voor de website worden aangeleverd bij: Webredactie, postbus 249,3900 AE Veenendaal. Er waren acht inzendingen die door de jury werden beoordeeld. De jury bestond, behalve altvioliste Susanne van Els,uit beeldend kunstenaar Hedda Buijs, zanger Cees Jan de Koning en Just Walter als "burger met gevoel voor kunsten."

Een eervolle vermelding werd toegekend aan een idee van Agnes Danko. Zij ziet een veld voor ogen met vogelverschrikkers. Poppen, gemaakt door verschillende groepen Veenendalers. Vijfhonderd poppen in een park of in een natuurgebied. Het zal ongetwijfeld veel bekijks krijgen. Het idee van Danko zal hoogstwaarschijnlijk ook worden gerealiseerd.

Volgens Van Els kan de naam Cultuurprijs beter worden veranderd in CultuurPrijsvraag. Dan dekt de vlag de lading beter en het zou ook de weg vrijmaken voor herinvoering van de cultuurprijs voor amateurkunst van ABN/ AMRO. Voor het winnende idee zou het prijsbedrag "wel een onsje meer kunnen zijn."

Wethouder Henk Roor (Kunst en Cultuur) gaf direct antwoord. Hij wil proberen er 2500 euro van te maken. Hij prees Van Els om haar initiatief. "De Cultuurprijs stond al jaren op de begroting en werd ook al jaren niet uitgereikt."Kees van der Velden kreeg de eerste Veenendaalse Cultuurprijs.